النهارده جبتلكم طريقة اكلة المسقعة بالبشاميل،ان شاء الله تعجبكم
****************************************************
ا كجم باذنجان رومى،مقشر ومقطع شرائح اسم
1/2لحم مفروم
2حبة فلفل اخضر متوسطة
2بصلة متوسطة مفرومة
2حبة طماطم
2-3معلقة كبيرة معجون طماطم
1معلقة صغيرة ثوم مدقوق
زيت للقلى
3معلقة كبيرة زيت ذرة
1فلفل احمر مقطع شرائح
2معلقة كبيرة زبد
3معلقة كبيرة دقيق
4اكواب لبن
ملح وفلفل
تسخن معلقتى زيت فى اناء متوسط على نار متوسطة يضاف البصل ويقلب حتى يصفر ،ويضاف اللحم المفروم والملح والفلفل ويقلب. تخفض النار ويغطى الاناء ويترك 15د.
تضرب الطماطم فى خلاط مع 1/4كوب ماء.تسخن معلقتى زيت فى اناء متوسط على نار متوسطة.تضاف البصلة الاخرى والثوم وتقلب حتى يصبح ذهبى اللون
تضاف الطماطم المعصورة ومعجون الطماطم ونصف كوب ماء والملح والفلفل .تخفض النار وتترك لمدة20د
يقطع الفلفل الاخضر الى مربعات وتحمر فالزيت وتترج جانبا.وتحمر شرائح الباذنجان حتى يصبح لونها ذهبى
تذوبالزبد فى اناء متوسط فوق نار عالية ويضاف الدقيق ويقلب لمده 15د ويضاف اللبن تدريجيا ويخفق باستمرار حتى يصبح البشاميل املس يضاف الملح ويترك ليغلى 3-4د يرفع عن النار
ويسخن الفرن لدرجة حرارة متوسطة 200 مئوية.ترص شرائح الباذنجان فى صنية او اناء زجاجى ويرش الفلفل الحار فوقها.
تصب صلصة الطماطم فوق الطبق ويضاف اللحم المفروم .يسكب البشاميل بعناية فوق المسقعة وتوضع الصنية فى الفرن لمدة30-40د او حتى يحمر السطح وتقددددددم